Brommer- of Scooterrijbewijs

1 op 1 of 1 op 2 begeleiding

Bij ons volg je de rijlessen meestal 1 op 1 (een driving coach met een leerling) zo krijg je de aandacht die je verdient. Indien gewenst is het ook mogelijk om 2 op 1 begeleiding te krijgen (een driving coach met twéé leerlingen). Op deze manier kun je samen lessen met een vriend of vriendin. Je kunt de lessen op één dag plannen, maar het advies is om deze te verdelen over meerdere dagen. Heb je moeite met lange tijd je aandacht vast te houden of heb je moeite met informatieverwerking dan is het advies om het zeker niet in een dag te doen!

De meeste cursisten kiezen ervoor om de opleiding te verdelen in drie dagen, de eerste twee lesdagen twee volle uren en de derde lesdag één vol lesuur met daarna het examen. De planning wordt altijd gemaakt in onderling overleg.

Rijles in examengebied

Tijdens de rijlessen rijden we in het examengebied. Je volgt bijvoorbeeld een rijles in Heerlen, dus zullen we Heerlen aanhouden als examengebied. Daardoor weet je welke situaties je kunt verwachten. Onze instructeur zorgt ervoor dat je veilig bromfiets leert rijden. Natuurlijk krijg je ook de nodige tips om je te helpen tijdens het praktijkexamen. Je volgt de lessen op een mooie Yamaha Neos. De praktijkopleiding draait om het leren deelnemen aan het verkeer.

Je kunt ons ook vinden in de omgeving van Heerlen. Denk dan aan Kerkrade, Landgraaf en Brunssum.

Praktijkexamen

Na de opleiding voor je bromfietsrijbewijs is het tijd voor het praktijkexamen. Dat begint met een kennismaking met je examinator. Net als bij de rijlessen volgt je examinator je op de brommer.Je rijdt 30 to 40 minutenen laat zien dat jeje bromfietst beheerst en rekening houdt met het andere verkeer. Natuurlijk moet je ver vooruit kijken en verkeerssituaties inschatten tijden het examen. Na de rit vertelt je examinator meteen of je geslaagd bent.

Tarieven 2023

  • Losse praktijkles €41,50
  • Bromfietspakket praktijk 5 x 60 minuten incl. examen €400,00
  • Theoriecursus €127,50
  • Theorie-examen €41,00
  • Theorieboek €20,00
  • Herexamen praktijk €200,00

Maak een Afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

Versturen