Rijlessen

Autorijles bij verkeersschool DrivingCoach.nl, een geslaagde keus!

Veilige toekomst op de weg

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet dat je “even” het rijbewijs haalt. Je gaat toch ook niet parachutespringen met een slechte parachute.

Bij verkeersschool DrivingCoach.nl leren we je stapsgewijs en gestructureerd auto rijden, dit noemt men ook wel vaker de RIS methode (rijles in stappen).

Lesduur en Driving Coach

De rijlessen duren 50 minuten maar worden in het algemeen in blokken van 100 minuten gegeven. Je kunt zelf in overleg bepalen hoeveel rijlessen je in een week wil volgen.

Tijdens de lessen heb je steeds dezelfde Driving Coach in dezelfde lesauto, zo hoef je niet steeds aan een andere coach of auto te wennen!

Praktijkboek en instructiekaart

Wanneer je start met de praktijkopleiding ontvang je van ons een RIS praktijkboek hierin worden alle lessen genoteerd. In dit boek staat eigenlijk de theorie van de praktijk, ook wordt dit boek gebruik als aanvulling op de lessen. Je kunt je dan thuis al voorbereiden op de rijles en achteraf kun je het eventueel nog een keer nalezen.

Omdat het belangrijk is dat je zelf en eventueel je ouders zien wat je vorderingen zijn gebruiken wij een leskaart. Op deze leskaart staan in een logische volgorde dezelfde onderdelen als in het RIS boek . Op deze kaart geven wij middels een puntsysteem je vorderingen weer, te gelijkertijd zet je zelf deze vorderingen in je boek. Dit gebeurt aan het einde van elke les.

Lesauto met ADAS

Uiteraard krijg je les in een jonge goed onderhouden auto ( echt rookvrij ) die volledig voldoet aan de eisen van het CBR. We laten je ook kennismaken met moderne hulpmiddelen zoals cruise control, navigatiesystemen en verschillende andere ADAS systemen zodat je op de toekomst bent voorbereidt.

Examenregio

De rijschool is actief in de regio Heerlen, Sittard (Urmond) en Maastricht.

VANAF 16,5 JAAR STARTEN MET RIJLESSEN

ZELFVERZEKERDER DOOR MEER ERVARING

VANAF JE 18E DIRECT ZELFSTANDIG DE WEG OP

Ook meedoen met 2toDrive? 

Waar wacht je nog op…

START MET 2TODRIVE

Tarieven 2024

Naast losse lessen kun je ook kiezen voor een vooraf afgesproken pakket met rijlessen.

Tevens bestaat de mogelijkheid voor het geven van een rijles-waardebon. (Leuk als kado!)

Losse prijzen

 • Losse praktijkles 60 minuten €58,00
 • Losse praktijkles 100 minuten €96,00
 • Tussentijdsetoets €206,50
 • Praktijkexamen €236,50
 • Faalangstexamen €291,00
 • Thoerieexamen €48,00
 • Theorieboek €27,50
 • Theoriecursus €150
  (7 lessen van 2 uur plus examentraining)

Inhoud pakket

 • Aantal lessen (zie pakket) van 50 minuten
 • Deeltoets 3 (tussentijdsetoets) incl. huur auto
 • Deeltoets 4 (praktijkexamen) incl. huur auto
 • Praktijkboek
 • Gratis intakeles t.w.v. €48,00

Totaal pakket

50 Lessen

Inclusief tussentijdse toets

Inclusief examen

Gratis intake

€ 2.869,50

€ 2.770,00

Snel Pakket

30 Lessen

Inclusief tussentijdse toets

Inclusief praktijkexamen

Gratis intake

€ 1.909,50

€ 1.880,00

Slim Pakket

35 Lessen

Inclusief tussentijdse toets

Inclusief examen

Gratis intake

€ 2.149,50

€ 2.105,00

Quality Pakket

40 Lessen

Inclusief tussentijdse toets

Inclusief examen

Gratis intake

€ 2.389,50

€2.330,00

Veilig Pakket

45 Lessen

Inclusief tussentijdse toets

Inclusief examen

Gratis intake

€ 2.629,50

€ 2.550,

Faalangst / Rij-angst

Rijangst in het verkeer kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan het zijn dat u al jaren beschikt over een rijbewijs maar na het behalen ervan nooit – of zeer weinig – hebt gereden. Daardoor kan de onzekerheid toeslaan op het moment dat u achter het stuur plaatsneemt of als passagier meerijdt. Of misschien bent u iemand die bijvoorbeeld 40.000 km per jaar rijdt en opeens niet meer durft in te voegen op de autosnelweg, of begint u te transpireren als u door een tunnel moet rijden of een vrachtauto wilt inhalen?

De oorzaak van dit vervelende gevoel kan o.a. zijn ontstaan door een negatieve rijervaring, maar ook andere oorzaken, zoals (te) weinig zelfvertrouwen of een verandering in uw persoonlijke situatie, kunnen aanleiding geven tot rijproblemen.

De aanleiding tot rijangst is vaak verschillend, maar de daarbij voorkomende lichamelijke en psychische gevolgen zijn veelal dezelfde: transpireren, trillen, hartkloppingen, hoofdpijn, hyperventilatie, verkrampte spieren, slapeloosheid en emotionele uitbarstingen zijn een aantal reacties die kunnen optreden. Op het moment dat één of meerdere symptomen u overvallen, kunt u de greep op de situatie kwijt raken en de controle verliezen. Als u zich in het bovenstaande herkent, weet dan dat u niet alleen staat. In Nederland kampen ruim 1 miljoen rijbewijsbezitters met verkeersangst of rijangst, waardoor ze alleen nog in een voor hen bekende omgeving rijden of soms helemaal niet meer aan het verkeer deelnemen. Die angst(en) kunt u onder controle krijgen met behulp van een gecertificeerd faalangstinstructeur van DrivingCoach.nl.

Maak een Afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

Versturen