2toDrive Rijlessen

Met 2toDrive kun je vervroegd je rijbewijs halen en onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Hier zitten natuurlijk een aantal criteria, maar ook voordelen aan vast. Op deze pagina vertellen we je alles over het halen van je rijbewijs via 2todrive. Zo weten we zeker dat jij én je coach goed voorbereid de weg op gaan.

Wat is 2toDrive?

2toDrive is een programma dat ontwikkeld is voor jongeren die al voor hun 18e willen starten met het nemen van rijlessen. Ook het halen van je rijbewijs voor je 18e is mogelijk. In Nederland is het algemeen bekend dat je pas zelfstandig mag rijden vanaf je 18e. Echter, het nemen van rijlessen en opdoen van ervaring op de weg mag al eerder. Hiervoor is namelijk het programma 2toDrive in Nederland ontwikkeld. Het halen van je 2toDrive rijbewijs zorgt ervoor dat je als 17-jarige de weg op mag met een begeleider. Op jongere leeftijd is het dus mogelijk om rijervaring op te doen en zelfverzekerder te worden in de auto. Bij Drivingcoach.nl bieden wij de mogelijkheid om op je 17e levensjaar al de auto in te stappen en te leren rijden.

VANAF 16,5 JAAR STARTEN MET RIJLESSEN

ZELFVERZEKERDER DOOR MEER ERVARING

VANAF JE 18E DIRECT ZELFSTANDIG DE WEG OP

Ook meedoen met 2toDrive? 

Waar wacht je nog op…

START MET 2TODRIVE

Criteria leerling

Aan het 2toDrive programma zitten verschillende criteria verbonden. Niet elke leeftijd komt bijvoorbeeld in aanraking voor de tussentijdse toets en het praktijk examen. Hieronder vind je waar jij voor in aanmerking komt:

 • Vanaf 16 jaar mag iemand theorie examen Als de kandidaat slaagt blijft het 1,5 jaar geldig.
 • Vanaf 16,5 jaar mag iemand rijlessen volgen.
 • Als iemand op of na de startdatum van 2 to drive 17 jaar wordt, kan hij een tussentijdse toets of een praktijk examen doen.
 • Een tussentijdse toets is ook mogelijk als iemand op of na startdatum van 2 to drive 16,5 jaar wordt, of als hij op deze startdatum tussen 16,5 en 17 jaar is.
 • Via www.2todrive.nl kan een kandidaat een begeleiderspas aanvragen met de namen van de begeleiders. Als alles akkoord is, krijgt hij binnen 10 werkdagen van de RDW een begeleiderspas thuis gestuurd.
 • Als de kandidaat zijn rijbewijs heeft gehaald, mag hij tot 18 jaar autorijden met een begeleider naast hem. Hij moet dan wel het rijbewijs en de begeleiderspas kunnen tonen.
 • Vanaf 18 jaar mag de kandidaat zelfstandig de weg op.

Ben je nu 16, 17 of 18 jaar? Dan kun je hieronder nog een keer duidelijk zien waarvoor je in aanmerking komt en wat verplicht is.

 

16 jaar 16,5 jaar 17 jaar 18 jaar
Theorie examen Ja Ja Ja Ja
Rijlessen volgen Nee Ja Ja Ja
Tussentijdse toets Nee Ja Ja Ja
Praktijk examen Nee Nee Ja Ja
Rijden met begeleider Nee Nee Ja Nee
Zelfstandig rijden Nee Nee Nee Ja
Begeleiderspas N.v.t N.v.t Ja Nee

Criteria coach

Naast de criteria waar een leerling aan moet voldoen, zijn er ook criteria vastgesteld voor de begeleider. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 • Minimaal 5 jaar in bezit van een Nederlands autorijbewijs B
 • Minimaal 27 jaar oud
 • Woonadres in Nederland, geregistreerd in het BRP
 • Geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen in de afgelopen 4 jaar
 • Geen alcohol- of gedragscursussen gehad
 • Niet onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen tijdens het begeleiden
 • Altijd een geldig rijbewijs en de begeleiderspas kunnen tonen

Voordelen van 2toDrive

Het opdoen van rijervaring vanaf 16,5 of 17 jaar heeft verschillende voordelen. Veel jonge bestuurders zijn onzeker in de auto door het gebrek aan ervaring. De verplichting van het rijden met een coach geeft ze een gevoel van zekerheid in de auto. De begeleider geeft vaak nuttige adviezen en positieve rijgewoonten door op de leerling, wat ten goede komt aan de verkeersveiligheid. Jonge bestuurders worden beter voorbereid op het verkeer, krijgen nuttige adviezen van de begeleider en hebben meer ervaring wanneer ze zelfstandig de weg op gaan.

Ook krijgen jongeren hierdoor meer verantwoordelijkheid op jonge leeftijd. In het verkeer is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor je acties en hiervan te leren. Fouten worden gemaakt, maar de manier hoe je hiermee omgaat en hoe je hierop reageert, is erg van belang. Door met een coach te rijden worden jongeren hierin begeleid, wat verantwoordelijk rijgedrag stimuleert.

Bij Drivingcoach.nl bieden we deze rijlessen aan om jonge chauffeurs een veilig gevoel in de auto en meer ervaring in het verkeer te bieden. Wij zijn actief in de regio’s Heerlen, Sittard/Urmond en Maastricht. Meer weten over 2toDrive of Drivingcoach.nl? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Maak een Afspraak

Laat je gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.

Versturen